Yoga Ostrava

Citrónová rýže

Máte rádi rýži a chcete si trošičku zpestřit oběd? Vyzkoušejte citrónovou kořeněnou rýži!

Rýži (350g) první promyjeme a necháme ji 15-20 minut namočenou, poté ji necháme v cedníku proschnout. V hrnci rozehřejeme ghí (1 pl) nebo rostlinný olej (třeba olivový) a osmahneme kmín (1/2 čl), hořčičné semínko (1/2 čl) a smotek skořice. Máte-li, můžete přidat pět lístků kari a chcete-li rýži pikantnější, tak také nasekané čili. Poté přidáme oschlou rýži a 2-3 minutky smažíme.

Jakmile začne rýže průsvitnět, zalijeme ji slanou vodou (cca 2 čl) a přivedeme k varu. Chceme-li rýži žlutou, přidáme trošku kurkumy. Přikryjeme rýži pokličkou, snížíme přívod tepla a vaříme cca 20 min, dokud se neabsorbuje veškerá voda. Poté vyndáme skořici, zalijeme rýži citrónovou šťávou (cca 125 ml), přidáme máslo (2 pl) a 2-3 minutky povaříme. Rýži ozdobíme plátkem citrónu a snítkou petržele. Přejeme dobrou chuť!

Posted in Jogínův jídelníček, Jogínův průvodce on Leden 21, 2013.

Comments are closed.