Yoga Ostrava

Lívance z ovesných vloček

Rychlé, chutné, zdravé a jednoduché! Vhodné na snídani i jako dezert po dobrém obědě.

Na přípravu budeme potřebovat jemné ovesné vločky, mléko (pokud nekonzumujete mléčné výrobky, doporučujeme rýžové) a jáhelnou mouku (koupíte v jakékoli zdravé výživě). Na dochucení použijeme ovoce – banán (zralý, aby se dal rozmačkat) nebo na jemno nastrouhané jablko, vyzdobit můžeme  marmeládou, kysanou smetanou, agávovým sirupem, cokoli máte doma dobrého.

Misku vloček zalijeme mlékem a necháme rozmočit. Přidáme lžičku hladké jáhelné mouky a vybrané ovoce (banán rozmačkáme, jablkou nastrouháme atd…). Rozehřejeme pánev s troškou másla nebo zvoleného oleje a lžičkou nabereme množství těsta, které rozprostřeme po pánvi do tvaru lívance, cca 10 cm v průměru. Osmahneme po obou stranách a je hotovo. Můžeme servírovat s čímkoli je libo, není však nutně třeba cokoli přidávat. Třeba takové banánové jsou výborné bez jakéhokoli přídavku. Dobrou chuť!

Posted in Jogínův jídelníček on Únor 7, 2013.

Comments are closed.