Yoga Ostrava

Krémová dýňová polévka

Další sezónní recept, moje oblíbená dýňová polévka. Nenáročná na čas a ingredience a chuťově delikátní.

Potřebujete dýni Hokaidó, to je základ. Dále pak už jenom cibuli, sůl a sójovou omáčku. Cibulku lehce osmahneme na ghí nebo olivovém oleji a přidáme na kostičky nakrájenou dýni, kterou zlehounka podusíme, zalijeme vodou, osolíme a necháme povařit. Vaříme asi patnáct minutek, než dýně změkne tak, že ji jednoduše vidličkou rozmáčknete. Dýni můžete pomačkat nebo rychlejší varianta – rozmixovat ručním mixérem. Přidáme trošku sójové omáčky na dochucení. Doporučuji třeba sójovku Shoyu z Alnatury nebo jinou, nejlépe bio.

Ozdobit můžete lístky bazalky, přidat trošku smetany, nebo třeba dnes jsem si do polévky přidala kousky mozzarely. Delikatesa. Tento jednoduchý recept mám od Daniely Pilařové a pokud hledáte inspiraci k vegetariánskému vaření, hlavně v indickém duchu, tak může jen doporučit její kurzy :-) A teď už přeji dobrou chuť.

Posted in Jogínův jídelníček, Jogínův průvodce on Říjen 3, 2013.