Yoga Ostrava

Sobotní kurz Indického vaření

Občas na webu uveřejním nějaký ten vegetariánský recept a často se inspiruji indickou kuchyní. Neučím se však vařit v Indii, ale v Rychvaldu, u kamarádky Daniely Pilařové. Daniela pořádá pravidelné kurzy vaření a ten nejbližší se chystá na tuto sobotu. Tématem je tentokrát zeleninka, ale nejenom ta.

Co se na jednodenním kurzu naučíte?

1. PANÝR – naučíme se dělat panýr, indický sýr, na který vám stačí litr kvalitního mléka a citronová šťáva ;-). V roli lektorů budou kromě mě u této položky také ti, kdo byli na části Luštěniny, neboť tam už jsme panýr hezky naťukli ;-).

2. ALOO GOBI – jedno z nejoblíbenějších, nejjednodušších a nejchutnějších jídel z brambor a květáku

3. LILKOVÁ BHARTA – kterou si vyžadují uvařit a naučit všichni, kdo navštíví naši domácí kuchyni ;-). Vynikající, nesmírně lahodné jídlo z lilku, koření, cibule, česneku a zázvoru

4. SAMOSY – smažené, leč neodolatelné kapsičky plněné slano-pikantní náplní, po kterých se může utlouct snad každý, kdo je někdy ochutnal…

5. MRKVOVÁ HALVA – jedna z nejúžasnějších indických sladkostí s velkým obsahem (bio) cukru, ale také mrkve ;-)

Bližší informace o organizaci kurzu včetně přihlášky najdete zde.

Posted in Jogínův jídelníček, Jogínův průvodce on Listopad 19, 2013.